Rotterdam - Bureau Rijnmond, het wekelijks opsporingsprogramma van Openbaar Ministerie en politie op Rijnmond, besteedt deze week aandacht aan een overval in Bleiswijk, een vermissing uit Den Haag en twee zaken uit Rotterdam; een babbeltruc en een mishandeling.

Donderdagavond wordt aan de kijker van Bureau Rijnmond gevraagd om informatie over een overval in Bleiswijk, waarbij op 21 maart jl een dame werd aangevallen door een man die probeerde haar tas af te pakken. Hij vluchtte uiteindelijk zonder buit.

Wie weet waar Patrycja is? Deze 15-jarige Poolse is op 24 april weggelopen uit haar woning in Den Haag. Het vermoeden bestaat dat zij in Rotterdam is.

Er staan drie mensen voor je deur met een doos gebak. Wat doe je dan? Een 83-jarige dame uit Rotterdam liet de drie binnen omdat zij dacht hen te kennen. Een klassiek voorbeeld van een babbeltruc.

Twee vrienden liepen in de nacht van zaterdag 29 februari op zondag 1 maart via de hal van het Centraal Station in Rotterdam naar hun trein toen twee mannen hen uitscholden voor homo en flikker. Het volgende moment werden beiden op hun hoofd geslagen waarna de aanvallers er vandoor gingen via de achterzijde (Blijdorpzijde) van het Centraal Station. Er zijn beelden van de aanvallers.

Kijk op donderdagmiddag rond 17.20 uur op RTV Rijnmond (herhaling elk half uur tot de volgende dag 17.00 uur).

Voor meer informatie en de afzonderlijke items kunt u terecht op www.politie.nl/bureaurijnmond en op de diverse sociale media.