VLAARDINGEN - Op het terrein van een scheepvaartbedrijf aan de Vulcaanweg in Vlaardingen zijn op 31 mei in de laadruimte van een vrachtwagen achttien mensen ontdekt. Onder hen waren vijf minderjarigen. Geen van de personen was onwel of gewond. De politie heeft hen uit de vrachtwagen gehaald en naar een politiebureau overgebracht. De vrachtwagenchauffeur is aangehouden.

Dinsdagochtend omstreeks 7.00 uur kreeg de Zeehavenpolitie een melding dat er inklimmers waren gezien bij een bedrijf in Vlaardingen. Toen de agenten bij het bedrijf aankwamen, stonden de beveiligingsmedewerkers van het bedrijf al naast een vrachtwagen met trailer. De vrachtwagen werd gecontroleerd bij een routinecontrole. Tijdens de controle zagen ze dat de trailer een hogere tempratuur had en dat dit mogelijk inklimmers kon betekenen. Bij onderzoek bleek dat er maar liefst achttien personen in de trailer aanwezig waren, waarvan vijf minderjarigen. Zij zijn aangehouden voor het zich bevinden op verboden terrein. De chauffeur van de vrachtwagen werd aangehouden op verdenking van mensenmokkel.

De illegale migranten (inklimmers) en de chauffeur werden overgedragen aan de Afdeling Vreemdelingenpolitie Identificatie en Mensenhandel (AVIM), in verband met de vaststelling van de juiste identiteit. Het Team Migratiecriminaliteit en Mensenhandel (TMM) van de AVIM stelt een nader onderzoek in naar de mogelijke smokkel van deze illegale migranten.