ROTTERDAM - De rechtbank in Dordrecht heeft vandaag een 33-jarige Rotterdammer veroordeeld tot een celstraf van 18 jaar. Het is vast komen te staan dat hij op 6 november 2019 een andere man met 14 schoten om het leven heeft gebracht.

Het slachtoffer bevond zich in een auto waarvan de deuren en ramen dicht waren en had geen schijn van kans toen de schutter gewapend op hem af kwam. De schietpartij vond plaats op de openbare weg middenin een druk bewoonde woonwijk.

Vriendschapsverzoek
De aanleiding voor deze liquidatie zou een ruzie zijn over een vriendschapsverzoek en het sturen van berichten op Facebook van de zijde van het slachtoffer aan de partner van verdachte. De rechtbank rekent het verdachte zeer aan dat hij - voor zover dit het daadwerkelijke motief zou zijn - om een dusdanig futiele aanleiding naar een wapen grijpt.

Proceshouding
Voor de familie van het slachtoffer is het extra pijnlijk dat de verdachte geen verantwoordelijkheid heeft genomen voor zijn daad, in die zin dat hij de schuld op het slachtoffer heeft proberen af te schuiven door vol te blijven houden dat hij niet anders kon dan het slachtoffer van dichtbij dood te schieten.

Bovendien lijkt de verdachte de situatie vooral erg te vinden voor zichzelf; enige vorm van oprechte spijt ten aanzien van het slachtoffer en zijn nabestaanden heeft de rechtbank niet bij hem waargenomen.

Hij is vooral bezorgd over de gevolgen die deze liquidatie voor hem zelf heeft. Verdachte lijkt zich niet te realiseren dat hij het slachtoffer het leven heeft ontnomen en wat voor onpeilbaar verdriet dit voor de nabestaanden is. Hij is verantwoordelijk voor een kille en gewetenloze moord.