ROTTERDAM - Het regionaal opsporingsprogramma Bureau Rijnmond beleeft morgen (donderdag) zijn 250e aflevering. Openbaar Ministerie en politie maken al ruim 6 jaar dankbaar gebruik van de hulp van de kijker van dit programma en dat heeft al tot mooie resultaten geleid.

Tips
Niet zelden leidden tips van kijkers naar een verdachte of kozen verdachten, nog vóór de uitzending, eieren voor hun geld en meldden zij zich om te voorkomen dat hun beeltenis getoond zou worden.

Aanhoudingen
In de periode dat Bureau Rijnmond is uitgezonden werden er zo’n 350 verdachten aangehouden. Dat gebeurde echter niet altijd rechtstreeks naar aanleiding van de uitzending. De inzet van sociale media rond Bureau Rijnmond deden nl. mede een duit in het zakje en ook de combinatie met andere opsporingsmiddelen en -programma’s hebben bijgedragen tot het succes.

Samenwerking
Bureau Rijnmond is een samenwerkingsverband tussen het Openbaar Ministerie en de politie en wordt mogelijk gemaakt door de ondersteuning van alle gemeenten in de regio.

Zaken
Deze week zijn de onderwerpen een overval in Ridderkerk en één in Rotterdam, een straatroof in Zwijndrecht, een zedenzaak in Rotterdam en nieuwe verdachten in het onderzoek naar de avondklokrellen.

Na donderdag zijn we nog niet klaar met Bureau Rijnmond. Volgende week is er weer gewoon aflevering 251 en er zullen er nog vele volgen.

Bureau Rijnmond, donderdagmiddag rond 17.20 uur op RTV Rijnmond (herhaling elk half uur tot de volgende dag 17.00 uur).

Voor meer informatie en de afzonderlijke items kunt u terecht op www.politie.nl/bureaurijnmond en op de diverse sociale media.