Capelle aan den IJssel - Een 87-jarige vrouw is nog steeds beduusd van wat haar woensdagmiddag overkwam in haar woning aan de Kerklaan. Een ‘zorgmedewerker’ kwam toen door middel van een laffe babbeltruc binnen en beroofde de hoogbejaarde dame van haar sieraden.


De dader belde al in de ochtend bij het slachtoffer aan. Ze zou een medische controle moeten uitvoeren. Omdat er op dat moment schilders bezig waren bij de bewoonster, zou de vrouw op een later tijdstip terug komen. Ze hield zich aan haar woord: rond drie uur was de zogenaamde zorgmedewerker inderdaad weer terug. Toen de bewoonster haar sieraden had afgedaan en zich wilde uitkleden, was de dader al vertrokken met de die kostbaarheden die ze droeg en met andere sierraden uit haar huis.

Wie heeft meer informatie?
De politie is op zoek naar meer informatie over deze laffe babbeltruc. Wie herkent de licht getinte vrouw van tussen de 40 en 45 jaar die zich voordeed als zorgmedewerker? Heeft u iets opvallends op de Kerklaan gezien in de ochtend of rond middaguren? Bel 0900-8844, meld de misdaad anoniem via 0800-7000 of maak gebruik van de onderstaande tipformulier.