ROTTERDAM - Op 17 augustus hield de politie een 18-jarige Rotterdammer aan. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een aantal schietincidenten in de wijk Feijenoord in Rotterdam Zuid. De politie doet verder onderzoek en sluit meer aanhoudingen niet uit.

In de maanden juli en augustus vond er een tiental schietincidenten plaats in de wijk Feijenoord in Rotterdam Zuid. Om de schietincidenten zo snel mogelijk een halt toe te roepen hebben politie en het OM de capaciteit opgeschaald. Zo kunnen we snel verdachten aanhouden en vervolgen. Goed recherchewerk leidde tot de aanhouding van de 18-jarige Rotterdammer. De politie brengt hem in verband met in ieder geval drie schietincidenten. Op dinsdagavond 17 augustus werd hij door het arrestatieteam aangehouden in een woning in Spijkenisse. Deze woning en de woning waar hij op staat ingeschreven werden beiden doorzocht, hierbij zijn verschillende goederen in beslag genomen. Het onderzoek naar de verdachte en de verschillende schietincidenten gaat verder. Meer aanhoudingen sluit de politie niet uit.

Meld uw info en tips
De politie doet er alles aan om het vuurwapengeweld van de afgelopen weken aan te pakken en betrokkenen aan te houden. Daarbij worden zichtbare en onzichtbare maatregelen getroffen en is alle hulp welkom. Was u getuige en heeft u nog niet met de politie gesproken? Gebruik dan onderstaande button om uw tip door te geven of bel 0900-8844. Ook eventuele camerabeelden zijn welkom. Blijft u liever anoniem? Bel dan 0800-7000 of meld via meldmisdaadanoniem.nl. Hoe onbelangrijk sommige informatie ook lijkt, alles kan helpen deze zaken en dus dit geweld op te lossen.

Tipgeldregeling
Wie weet heeft van het bezit van een vuurwapen kan hierover vertrouwelijk tippen bij het Team Criminele Inlichtingen (TCI) van de politie. Door informatie te delen bij het speciale team, dat getraind is in het vertrouwelijk inwinnen van informatie en het afschermen van informanten, worden tipgevers met maximaal 750,- euro beloond, afhankelijk van het soort wapen dat aangetroffen wordt. Heeft u informatie over een vuurwapen dan kunt u bellen met het daarvoor speciale nummer: 06-33236432.