ROTTERDAM/DEN HAAG - Een 22-jarige man uit Spijkenisse is dinsdag 20 oktober aangehouden na een beroving van een 17-jarige jongen uit Rotterdam. Het slachtoffer dacht een telefoon te gaan kopen, maar kreeg een vuurwapen op zich gericht en moest zijn geld afstaan. Een tweede verdachte wordt nog gezocht.

De jongen had een afspraak om een telefoon te kopen, en stapte dinsdag op het Samuel Mullerplein in Rotterdam in een auto bij de twee potentiële verkopers. In de auto bedreigden ze hem en beroofden hem van zijn geld. Het slachtoffer moest uitstappen en de daders vluchtten weg, maar konden later getraceerd worden. Agenten hielden hun auto staande aan de Moerweg in Den Haag. De bestuurder kwam uit de auto en werkte mee met zijn aanhouding, maar de bijrijder had andere plannen. Ondanks meerdere waarschuwingsschoten om hem te laten luisteren naar de aanwijzingen, zette hij het op een lopen. Hierop werd gericht geschoten, maar de verdachte wist ongedeerd te ontkomen.

Heeft u infomatie?
De tweede verdachte wordt nog gezocht. Het gaat om een donker getinte man, leeftijd tussen de 25 en 35, lengte rond de 1.75. Hij heeft kort donker haar en droeg een zwarte jas. Weet u wie deze man is? Heeft u meer informatie? Bel dan met 0900-8844, of anoniem via M op 0800-7000. Of vul onderstaand tipformulier in.