OUD BEIJERLAND - Vannacht rond 04.00 uur vond een plofkraak plaats bij een juwelier aan de Oost-Voorstraat in Oud-Beijerland. Er raakte niemand gewond maar de materiele schade is enorm. Ook omliggende panden raakten beschadigd. De politie hield niet veel later een 21-jarige man aan uit Vlaardingen. Het onderzoek is nog in volle gang.

Omwonenden kregen vannacht de schrik van hun leven toen zij rond 04.00 uur een harde knal hoorden bij een juwelier aan de Oud-Voorstraat in Oud-Beijerland. De ruiten en pui van het pand zijn vernield door vermoedelijk een explosie. Er raakte bij de plofkraak niemand gewond. Wel is er buit van verschillende sieraden gemaakt. De politie kon in de buurt een 21-jarige verdachte aanhouden en daarmee de buit terugbrengen naar de eigenaar.

Agenten vonden op de rotonde bij de Beneden Oostdijk en Sportlaan een achtergelaten scooter die tegen een paal was geknald. Dit was reden genoeg om in de buurt te zoeken naar een mogelijke verdachte. Even later hielden agenten op de Laurens Janszn. Costerstraat een man aan met lichte verwondingen. Het gaat om een 21-jarige man uit Vlaardingen. Er is een onderzoek gestart waarbij we zijn rol onderzoeken en waaruit moet blijken dat dit ook daadwerkelijk de verdachte is die bij de scooter hoort en de plofkraak heeft veroorzaakt. Daarom zijn getuigen met waardevolle informatie nog steeds van harte welkom.

Heeft u informatie?
Heeft u iemand op een zwarte scooter gezien voor of na de plofkraak? Of een man rennend in de buurt van de rotonde? Het gaat om een zwarte scooter zonder kentekenplaatje. Als u camerabeelden heeft of bijvoorbeeld een ringdeurbel of dashcams, neem dan contact op via 0900-8844 of tip en/of upload gemakkelijk via bijgaand tipformulier. Al die informatie is erg waardevol voor het onderzoeksteam.