ROTTERDAM - September 2019 moesten een man en vrouw rennen voor hun leven toen zij op het Poolsterplein, bij winkelcentrum Alexandrium, beschoten werden. Een 31-jarige Rotterdamse is vanmiddag aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij dit schietincident en de carjacking die na het schietincident plaatsvond.


Dinsdag 10 september werd er rond half 10 ’s ochtends geschoten vlakbij het winkelcentrum Alexandrium in Rotterdam. Twee inzittenden van een Range Rover ontsnapten daarbij aan de dood, net als tientallen omstanders. De daders, vermoedelijk een man en een vrouw, carjackten daarna een Audi.

Een groot onderzoek werd gestart. De hulp van het publiek werd ingeroepen via social media en opsporingsprogramma’s Bureau Rijnmond en Opsporing Verzocht. Daar werden onder andere de beelden van het schieten getoond.

Het onderzoek gaat verder en de politie komt nog steeds graag in contact met mensen die informatie hebben. Heeft u tips? Bel dan met de opsporingstiplijn op 0800-6070 of als u liever anoniem blijft met 0800-7000.