ROTTERDAM - Samen met Stadsbeheer, de Belastingdienst en de gemeente was er vrijdagmiddag en –avond extra aandacht voor het Noordplein. Voorbijgangers en voertuigen werden gecontroleerd. Vijf mensen zijn aangehouden voor drugshandel, wapenbezit en het verstoren van de openbare orde.


Twee taxichauffeurs bleken er nog een ander verdienmodel op na te houden: bij de controle bleken zij dealerhoeveelheden drugs in de auto te hebben. De Rotterdammers van 52, 27, en een bijrijder van 28 zijn aangehouden. Een 31-jarige Libanees werd gearresteerd voor verboden wapenbezit. Hij had pepperspray en een mes bij zich.

Contanten
Een andere man viel op omdat hij duizenden euro’s in contanten bij zich droeg. Hij kon geen goede verklaring geven voor het geld en er waren omstandigheden die wezen op mogelijk witwassen. Daarom is het geld in beslag genomen zodat de herkomst onderzocht kan worden. De zoon van de man was het niet eens met dit besluit en kwam dusdanig in opstand dat het onmogelijk werd de controle voort te zetten. De 25-jarige Rotterdammer werd aangehouden voor het verstoren van de openbare orde.

Verkeersovertredingen
Drie mensen kregen een proces-verbaal omdat ze een mes bij zich hadden. Een aantal had gebruikershoeveelheden drugs bij zich. De middelen zijn in beslag genomen en vernietigd. Voor verschillende verkeersovertredingen werden bekeuringen uitgeschreven. De Belastingdienst nam vier auto’s in beslag en inde duizenden euro’s aan achterstallige betalingen.