DEN HAAG/ROTTERDAM - Op dinsdagmorgen 2 juni zijn vier personen aangehouden. De aanhoudingen hielden verband met het aantreffen van 2500 kilo methamfetamine in een loods in Rotterdam. De daaropvolgende huiszoekingen waren in Den Haag en Rotterdam.


In juni 2019 werd na uitvoerig rechercheonderzoek de grote partij methamfetamine aangetroffen in het bedrijfspand in Rotterdam. Rechercheurs zagen dat de binnenmaat van het pand kleiner was dan de buitenmaat. Bij nader onderzoek bleek dat over de breedte van het pand een (voorzet)muur gemetseld was, met daarachter een verborgen ruimte. In deze ruimte lag een groot aantal tassen met daarin methamfetamine verpakt. Deze hoeveelheid werd gewogen en kwam uit op 2500 kilo. De uiteindelijke straatwaarde is honderden miljoenen euro’s. Deze hoeveelheid is in Nederland en zelfs in Europa nog niet eerder aangetroffen. De lading is intussen vernietigd (oven).

Brand in bedrijfspand
Na deze enorme vondst ging de politie verder met het onderzoek en kwam uit bij een loods in Utrecht. In totaal werd hier 17.500 liter aan chemicaliën aangetroffen, geschikt voor het wassen van cocaïne en de productie van synthetische drugs. In het pand trof de politie uitgeholde stenen aan, waarin de eerder aangetroffen verdovende middelen vermoedelijk gesmokkeld werden. Het pand werd kort na de doorzoeking in brand gestoken door vermoedelijk leden van de criminele organisatie.

Aanhoudingen
Vandaag werden de vier aanhoudingen verricht. Een vrouw van 39 en drie mannen van 30 tot 33 jaar zijn aangehouden en ingesloten voor verhoor. Bij de huiszoekingen zijn telefoons en andere datadragers in beslag genomen. De verdachten worden ook in verband gebracht mrt een amfetaminelab in Wateringen en Den-Haag.

De verdachten zullen op donderdag worden voorgeleid bij de rechter commissaris in Zwolle. De politie gaat verder met het onderzoek en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.