ROTTERDAM - De politie ging maandagochtend 30 augustus zeven woningen binnen, verspreid door Rotterdam. Aanleiding was de hoeveelheid schietincidenten in de maanden juli en augustus in de wijk Feijenoord. De bezochte woningen kwamen uit onderzoek van de politie naar voren. Het arrestatieteam werd ingezet vanwege de mogelijke aanwezigheid van vuurwapens in de woningen.

Verschillende bewoners in Rotterdam Zuid, West en Oost kregen vanmorgen de politie of het arrestatieteam aan de deur. Hun woningen werden doorzocht op bezit van vuurwapens. Informatie vanuit de opsporing, wijkagenten en ook tips uit de buurt zorgden ervoor dat er genoeg informatie was om “door te pakken”. Bij de doorzoekingen werden geen vuurwapens aangetroffen. Ook is er niemand aangehouden. Wel nam de politie een geldbedrag en verschillende telefoons in beslag. Het onderzoek naar deze reeks incidenten aan vuurwapengeweld gaat onverminderd door en soortgelijke acties sluit de politie de komende tijd niet uit. Ook aanhoudingen sluit de politie niet uit.

Inzet Arrestatieteam
Een arrestatieteam is het uiterste geweldsmiddel van de politie en wordt daarom niet bij het minste of geringste incident ingezet. Bij levensbedreigende situaties of die levensbedreigend kunnen worden, bieden de AT’s ondersteuning. Het bezit van vuurwapens valt daar ook onder, vuurwapenbezit kan immers leiden tot vuurwapengeweld. De politie neemt informatie en tips rondom vuurwapens dan ook altijd serieus en acteert hierop. Alles zodat bewoners zich veilig kunnen voelen.

Tips of informatie delen?
Heeft u informatie of tips over vuurwapenbezit, de politie komt graag met uw in contact. Dat kan via het speciale telefoonnummer waarop uw informatie vertrouwelijk wordt behandeld: 06-33236432. Wanneer uw tip leidt tot de vondst van een vuurwapen staat daar een beloning van max. €750,- tegenover.