ROTTERDAM - Vrijdagavond zijn agenten tijdens een preventief fouilleer actie bedreigd. Een van de agenten voelde zich zo bedreigd dat hij met een kopstoot de verdachte uit balans bracht, zodat de man kon worden aangehouden. De overige mannen filmden het en posten de kopstoot op de socials. Door de agenten is aangifte gedaan.


Surveillerende agenten hielden vrijdagavond rond vijf uur, op de Persoonshaven een preventief fouilleer actie. Een aantal mannen wilde zich onttrekken aan deze actie en liep een garagebox in, met de mededeling dat zij daar niet gefouilleerd konden worden. Op grond van het bevel, dat is afgegeven door de burgemeester om de veiligheid in dat veiligheidsrisicogebied te bevorderen, gingen de agenten over tot fouillering. Een van de mannen probeerde het rolluik te sluiten, zodat de agenten ingesloten zouden worden. Dit kon worden voorkomen, waarna een 39-jarige Rotterdammer buiten de garagebox door twee agenten werd gefixeerd. Hierbij werd de kopstoot uitgedeeld.

Op dat moment kwam een 22-jarige Rotterdammer met een baco in zijn hand op de agenten af. Ook hij is aangehouden.

Beide verdachten zijn ingesloten voor verhoor. Door de agenten is aangifte gedaan van bedreiging. Van het gebruikte geweld door de agent is melding gedaan bij de leidinggevenden.