ROTTERDAM - In Bureau Rijnmond, het regionale opsporingsprogramma van Openbaar Ministerie en politie, worden deze week nieuwe beelden getoond van verdachten van de ongeregeldheden op de Beijerlandselaan en omgeving van 25 januari jl.

Er worden onder andere beelden getoond van de vernielingen bij een container en het kunstwerk ‘Rust in de Reuring” op de Groene Hilledijk. De maker van dit kunstwerk verteld in de uitzending dat hij zich echter niet uit het veld laat slaan: “De bedoeling was dat mijn creatie zou bijdragen aan de saamhorigheid en verbinding in de wijk en als het aan mij ligt, komt er zeker een nieuwe versie.”

Ook is te zien hoe een groep een tankstation op de Vaanweg binnen valt. Bij de beelden zijn ook mogelijk minderjarige verdachten te zien. Zij worden eerst onherkenbaar getoond, zodat zij de kans hebben zichzelf te melden. Als dit geen resultaat heeft, worden zij een week later herkenbaar getoond. Alle verdachten die in Bureau Rijnmond en op sociale media worden getoond, en niet direct worden herkend, zullen later in landelijke opsporingsprogramma’s worden getoond.

Daarnaast is er deze week aandacht voor andere zaken, zoals verschillende auto-inbraken in Ridderkerk, Barendrecht en de Hoeksche Waard. Tientallen auto-eigenaren werden slachtoffer van zgn. ‘mobiele bandieten’. Er zijn beelden van twee auto-inbrekers.

In Schiedam werd een supermarkt overvallen door twee mannen met grote messen. De beelden zijn misschien niet van de beste kwaliteit, maar de politie hoopt toch op herkenning van de daders door de kijker van Bureau Rijnmond.

Bureau Rijnmond, donderdagmiddag rond 17.20 uur op RTV Rijnmond (herhaling elk half uur tot de volgende dag 17.00 uur).

Voor meer informatie en de afzonderlijke items kunt u terecht op www.politie.nl/bureaurijnmond en op de diverse sociale media.