ROTTERDAM - In Bureau Rijnmond van donderdag 9 juni zal aandacht worden besteedt aan onder andere een explosie en een schietincident.

Schietincident
Zondagavond 8 mei rond 23.50 uur is een 33-jarige man uit Delft beschoten op de Geuzenlaan. Hij raakte daarbij gewond. Dankzij getuigen die een kenteken noemden, werd kort daarna in Rotterdam-Zuid een auto gezien waarin de mogelijke daders zaten. Zij werden aangehouden, maar de politie is nog op zoek naar meer informatie en beelden.

Explosie
Bewoners van de Hoogstraat in Schiedam werden in de nacht van zaterdag 15 mei op zondag 16 mei opgeschrikt door een harde knal. Omstreeks 02.30 uur kreeg de politie een melding binnen van een explosie voor café de Pacha in die straat. De verdachte ging er na de explosie vandoor. Bureau Rijnmond toont de beelden.

Vals geld
Twee mensen die via internet hun iPad en telefoon verkochten, zijn het slachtoffer van dezelfde oplichter geworden. De spullen werden met vals geld afgerekend. De dader staat duidelijk op beeld.

Bedreiging en mishandeling
Op 23 april jl werd een vrouw mishandeld op de Ooltgensplaatweg in Rotterdam. Ook de man die bij haar was moest het ontgelden.

Mishandeling RET-medewerker
Zondag 3 april begon als een normale werkdag voor een RET conducteur. Hij stond in tram 24 richting De Esch. Rond 23.20 uur stond de tram stil bij tramhalte Mathenesserplein. Er stapten daar twee mannen in. Kijk naar Bureau Rijnmond om te zien wat er daarna gebeurde!

Kijk donderdagmiddag rond 17.20 uur naar Bureau Rijnmond op RTV Rijnmond (herhaling elk half uur tot de volgende dag 17.00 uur).

Voor meer informatie en de afzonderlijke items kunt u terecht op www.politie.nl/bureaurijnmond en op de diverse sociale media.