ROTTERDAM - Dat je babbeltrucs nooit helemaal zult kunnen voorkomen, is een gegeven, maar je kunt het de daders wel zo moeilijk mogelijk maken. In deze aflevering van Bureau een getuigen oproep en tips ter voorkoming van babbeltrucs.

Babbeltruc
In de Tapuitstraat in Rotterdam is een ouder echtpaar slachtoffer geworden van twee ‘dames’ die het hadden voorzien op hun geld. Er zijn helaas nog geen beelden van de twee, maar de politie hoopt er wel op dat er buurtbewoners zijn met een bewakingscamera, die opnamen van de ‘dames’ hebben gemaakt.

Pinners
De politie toont opnieuw beelden van de verdachte van diefstallen aan de Oostmaaslaan in Rotterdam. Een eerdere uitzending leverde helaas te weinig tips op. Deze week ook beelden van een aantal pinners op de Crooswijksestraat in Rotterdam. De pinners hebben gebruik gemaakt van pinpassen die in Amsterdam en Amstelveen zijn buitgemaakt bij een babbeltruc.

Overval
Dunkin Donuts op de Lijnbaan in Rotterdam is overvallen door een man met een mes. Dat was niet de slimste actie, want bij deze zaak kun je alleen pinnen en niet contant afrekenen. Er is dus geen geld aanwezig! Met grote letters staat dan ook op de ruit ‘Pin only’. Het zal duidelijk zijn dat wij deze mijnheer wel zoeken.

Bureau Rijnmond, donderdagmiddag rond 17.20 uur op RTV Rijnmond (herhaling elk half uur tot de volgende dag 17.00 uur).

Voor meer informatie en de afzonderlijke items kunt u terecht op www.politie.nl/bureaurijnmond en op de diverse sociale media.