ROTTERDAM - Deze week besteedt Bureau Rijnmond onder andere aandacht aan Bankpasfraude.

De politie zoekt criminelen voor het plunderen van bankrekeningen van ouderen. Twee specifieke zaken worden behandeld en er worden tips gegeven om te voorkomen dat je slachtoffer wordt van dergelijke zaken.

Eén van de zaken speelde op 22 december jl in Poortugaal waarbij een 85 jarige dame slachtoffer werd van deze vorm van criminaliteit. De tweede zaak speelde in Geesteren. Met de pas van het slachtoffer aldaar werd gepind in Rotterdam. Van beide zaken zijn beelden die worden getoond.

Naast deze twee zaken zal Bureau Rijnmond ook aandacht besteden aan de mishandeling van een buschauffeur in Sliedrecht en de geweldplegingen tegen politiemensen voor en na de voetbalwedstrijd Feyenoord-Utrecht van mei 2021.

Wilt u helpen misdrijven op te lossen? Kijk dan naar Bureau Rijnmond op donderdagmiddag rond 17.20 uur op RTV Rijnmond (herhaling elk half uur tot de volgende dag 17.00 uur).

Voor meer informatie en de afzonderlijke items kunt u terecht op www.politie.nl/bureaurijnmond en op de diverse sociale media.