ROTTERDAM - De politie geeft bewakingsbeelden vrij van verdachten in het onderzoek naar de overvallen op en woninginbraken bij vermogende Nederlanders. De hoofdofficier van justitie in Rotterdam looft bovendien een beloning uit.

Een groot onderzoek startte vorig jaar nadat rechercheurs van het Regionaal Team Overvallen (RTO) van de politie eenheid Rotterdam, een patroon zagen. Het was de verdachten steeds te doen om dure horloges, sieraden en geld. Ze wisten tonnen aan buit te maken. De verdachten gingen daarbij bovendien geweld niet uit de weg. In enkele gevallen gebruikten zij een vuurwapen om de slachtoffers te bedreigen of werden de slachtoffers mishandeld.

Aanhoudingen
Dinsdag 8 december vorig jaar werden al zeven mannen aangehouden en op 18 maart een achtste. Hij werd in het buitenland aangehouden. De verdachten zijn in de leeftijd van 19 tot 32 jaar. Zij worden er van verdacht betrokken te zijn bij diverse overvallen en woninginbraken in Dordrecht, Krimpen aan den IJssel, Rockanje, Hendrik Ido Ambacht, Mijnsheerenland, Ridderkerk en Uden. Lees ook https://www.politie.nl/nieuws/2020/december/8/07-zeven-verdachten-aangehouden-voor-overvallen-en-inbraken-bij-vermogende-nederlanders.html Zeven verdachten zitten nog altijd vast.

Camerabeelden
In het onderzoek zijn nog meer verdachten naar voren gekomen waar het RTO graag meer informatie over wil hebben. In het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht en Bureau Rijnmond worden op 1 en 3 juni beelden getoond.

Beloning
De hoofdofficier van justitie van het Openbaar Ministerie in Rotterdam looft ook een beloning uit voor de tip die leidt tot de aanhouding en vervolging van de tot nu toe nog onbekende overvallers in de zaken van Dordrecht, Ridderkerk en Uden. Ook kan relevantie informatie, die nog niet eerder in het onderzoek naar voren is gekomen, over de al bekende verdachten een toekenning van (een deel van) de beloning opleveren.

Informatie?
Heeft u meer informatie over deze zaak dan komt de politie graag in contact met u. Dit kan op de volgende manieren.