ROTTERDAM - Dinsdagochtend vroeg is een toegangsdeur van een flat aan de Eric Kropstraat beschadigd door vermoedelijk zwaar vuurwerk. Niemand raakte gewond. De dader(s) zijn mogelijk weggereden met een scooter richting de Lodewijk Pincoffsweg. De politie zoekt beelden en getuigen.


De explosie ging om kwart voor vier ’s ochtends af bij de toegangsdeur van de flat. Bewoners schrokken van de enorme harde knal en belden het alarmnummer. Ook de brandweer kwam op de melding af, maar van brand was geen sprake. In de deur is door de explosie een gat ontstaan. Het Team Explosieven Veiligheid (TEV) en de forensische opsporing (FO) hebben sporenonderzoek uitgevoerd. Daaruit kwam naar voren dat waarschijnlijk gebruik is gemaakt van zwaar vuurwerk. Daarnaast hebben agenten buurtbewoners gevraagd naar eventuele beelden en getuigen.

Melden helpt
De politie werkt met man en macht aan de aanpak van de explosies. Dit jaar zijn al meer dan 50 verdachten aangehouden. Ook in dit onderzoek zet de politie alles in het werk om zowel de uitvoerders als de opdrachtgevers achter de explosie te achterhalen. Daarbij is informatie van omwonenden en betrokkenen van groot belang. Heeft u beelden hebben van de Eric Kropstraat of omgeving of heeft u informatie hebben die voor het onderzoek relevant kan zijn, neemt u dan alstublieft contact op met de politie via 0900-8844. Ook als u informatie heeft over de mogelijke achtergronden, dan horen wij het graag.

Anoniem blijven
Als u liever niet wilt dat uw gegevens bekend worden, dan kunt u ook vertrouwelijk praten met de politie. Het Team Criminele Inlichtingen (TCI) is getraind in het afschermen van hun bronnen en in het geheim informatie inwinnen. Een vertrouwelijk gesprek met TCI kan worden aangevraagd via 088 - 661 77 34. Als u liever anoniem blijft, kunt u bellen met 0800-7000.