MIDDELBURG/TERNEUZEN/ROTTERDAM - In de uitzending van het opsporingsprogramma ‘Bureau Rijnmond’ wordt op donderdag 1 april aandacht besteed aan twee oplichtingszaken op 9 juli 2020 in Middelburg en op 10 juli in Terneuzen.

Op donderdag 9 juli 2020 werd een man uit Middelburg voor meer dan 10.000 euro opgelicht. Nadat zijn geld werd doorgesluisd, werd diezelfde middag kort achter elkaar een aantal bedragen gepind door een man bij een pinautomaat aan de Hesseplaats 58 in Rotterdam. De dag erna werd een vrouw uit Terneuzen voor 50.000 euro opgelicht. ‘s Middags werd bij een pinautomaat aan de Rösener Manzstraat 165 in Rotterdam geld van het slachtoffer gepind.

Opsporingsbericht
Tijdens het politieonderzoek zijn van beide situaties bewakingsbeelden opgevraagd. De politie hoopt dat er mensen zijn die de mannen op de beelden herkennen. In twee opsporingsberichten staan de foto’s, namelijk van de oplichting in Middelburg en de oplichting in Terneuzen.

Uitzendingen
De uitzending van Bureau Rijnmond is donderdag 1 april om 17.20 uur op RTV Rijnmond. Het programma wordt daarna ieder half uur herhaald tot de volgende dag 17.00 uur en is ook terug te zien op de website van Bureau Rijnmond.

Samenwerking
Het is de eerste keer dat de politie in Zeeland zo nadrukkelijk samenwerkt met Bureau Rijnmond. Deze samenwerking kwam de laatste dagen tot stand toen vorige week bleek dat enkele verdachten van Zeeuwse fraudezaken bij geldautomaten in Rotterdam hun buit pinden. Vorige week werden drie Rotterdammers herkent nadat de politie afbeeldingen toonde in Opsporing Verzocht. Mochten de mannen van deze nieuwe gezocht zaken niet herkend worden, dan worden hun afbeeldingen daarna bij Opsporing Verzocht getoond.