ROTTERDAM - Rond 06.30 uur vanochtend haalde een taxichauffeur bij een woning in de Van Galenstraat in Rotterdam een klant op. De taxichauffeur zag dat zijn klant werd bedreigd met vuurwapens, geslagen en beroofd werd. De taxichauffeur kon vluchten en belde de politie. De politie heeft uiteindelijk twee vuurwapens aangetroffen, 7 verdachten aangehouden en een drugsversnijdingspand opgerold.

De taxichauffeur kreeg de schrik van zijn leven toen hij zag dat zijn klant werd bedreigd met vuurwapens, geslagen en beroofd werd. Hij vluchtte weg en belde de politie. Agenten losten meerdere waarschuwingsschoten op de Spiegelnissekade om zo de verdachte te stoppen en te kunnen aanhouden. Het vuurwapen werd tijdens de vlucht weggegooid en later in beslag genomen. De 26-jarige man uit Rotterdam werd aangehouden.

Op basis van informatie van getuigen troffen agenten ook nog een tweede vuurwapen aan op de Haverlandstraat. Ook dit wapen is in beslag genomen.

Even later zijn agenten op zoek gegaan naar het slachtoffer van de mishandeling en beroving, die troffen zij aan bij de woning aan de Van Galenstraat. Ook deze 33-jarige man is aangehouden. Zijn rol wordt onderzocht. Daarna ging de politie de woning binnen en daar troffen agenten 5 personen aan. De woning bleek ingericht te zijn als drugsversnijdingspand. De 5 aanwezigen in de woning, die tussen de 23 en 33 jaar oud zijn, zijn daarom aangehouden. Later op de ochtend werd de woning verder doorzocht en werd een forse hoeveelheid verdovende middelen, versnijdingsmiddelen en gereedschappen om drugs te versnijden aangetroffen en in beslag genomen. Ook een tas met geld werd in beslag genomen. De drugs en de tas met geld worden nu nader onderzocht.

Heeft u informatie?
De politie onderzoekt deze zaak verder. Heeft u informatie wat waardevol kan zijn voor dit onderzoek, dan komen wij graag in contact met u. U kunt bellen naar 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem via: 0800-7000.