KRIMPEN AAN DE LEK - De politie hield maandag 7 juni, even na 04.00 uur, drie verdachten van een woninginbraak aan op de Zuidbroekse Opweg in Lekkerkerk. Rond 03.50 uur had een 39-jarige bewoner inbrekers betrapt in zijn woning aan de Ooster Lekdijk in Krimpen aan de Lek.

Nadat de bewoners geluiden hadden gehoord, nam de 39-jarige bewoner poolshoogte en zag binnen drie inbrekers lopen. De bewoner werd geslagen toen hij naar de inbrekers riep. De mannen gingen er direct vandoor en stapten in hun auto. Agenten die over de inbraak hoorden reden naar de locatie en zagen een verdachte auto rijden bij Lekkerkerk.

Op de Zuidbroekse Opweg werd de auto aan de kant gezet en de drie inzittende werden gecontroleerd. In de auto werd elektrisch gereedschap aangetroffen. De drie inzittenden, twee 16-jarigen uit Rotterdam en een 37-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, weden hierop aangehouden. De politie doet verder onderzoek naar de herkomst van deze spullen. De goederen blijken namelijk niet van de bewoner te zijn. De inbrekers hadden in de woning wel gereedschap klaargezet om mee te nemen.