ROTTERDAM - 23 juni was een bijzondere dag voor Cyber Agents uit Brielle, Dordrecht, Gorinchem, Hellevoetsluis, Hendrik-Ido-Ambacht, Hoeksche Waard, Nissewaard, Krimpen aan den Ijssel, Rotterdam en Westvoorne. Zij mochten namelijk op bezoek bij politiehond Bumper!

De gelukkige Cyber Agents zijn de beste Cyber Agents uit hun gemeente. De afgelopen maanden hebben ze zichzelf via de game HackShield getraind tot Cyber Agent. Ze hebben geleerd hoe ze online cybercrime kunnen herkennen en voorkomen en hoe ze hun omgeving, zoals bijvoorbeeld de gemeente, tegen cybercrime kunnen beschermen.

De politie en burgemeester zijn dan ook erg blij met deze Cyber Agents. Daarom zijn de aanwezige Cyber Agents in april officieel gehuldigd in hun gemeente. En daar kwam als extra prijs deze bijzondere meet & greet bovenop.

De politie is ontzettend dankbaar dat deze jongeren zich specialiseren en hun (groot)ouders, broers en zussen meenemen in de dingen die zij geleerd hebben. Zo zorgen we met elkaar voor meer weerbaarheid tegen cybercriminaliteit en gedigitaliseerde criminaliteit. Tijdens de meet & greet met politiehond Bumper kregen de winnaars een presentatie, rondleiding en demo bij de hondenbrigade van de politie. Ze zagen Bumper springen, een boef pakken én ze mochten allemaal met Bumper op de foto.

Burgemeester Martijn Vroom (portefeuillehouder cyber crime en burgemeester van Krimpen aan den IJssel): “Cybercriminaliteit wordt een steeds groter probleem. Daarom ben ik zo blij dat deze jonge kinderen zich nu al bewust zijn van de online gevaren. De ontmoeting met Bumper was voor hun de kroon op het werk. Ik hoop daarom dat nog meer gemeenten gaan meedoen met dit leuke spel”.

Zoektocht naar Cyber Agents gaat door
Alle bovengenoemde gemeentes zoeken nog steeds naar Cyber Agents. Aspirant Cyber Agents kunnen zich dan ook nog steeds aanmelden op www.joinhackshield.nl. Graag zelfs, want hoe meer Cyber Agents, des te veiliger is de gemeente.

Ook de “zittende” Cyber Agents kunnen blijven doorspelen. HackShield wordt namelijk voortdurend uitgebreid met nieuwe Quests en andere uitdagingen zodat de Cyber Agents blijven leren!