ROTTERDAM - Ook in 2022 hopen politie en Openbaar Ministerie weer regelmatig een beroep te mogen doen op de kijker van Bureau Rijnmond, in de hoop om ‘samen’ misdrijven op te lossen.

Stephano van Engel
In de eerste aflevering van deze nieuwe reeks wordt onder andere aandacht gevraagd voor het schietincident in de Westerbeekstraat, waarbij Stephano van Engel om het leven kwam. Het onderzoeksteam heeft nog veel vragen waar zij antwoorden op wil hebben.

Coolsingel
De rellen op de Coolsingel, van 19 november 2021 zijn ook nog steeds in onderzoek en dat leidt keer op keer tot nieuwe beelden die kunnen worden getoond in Bureau Rijnmond. Daar is deze aflevering geen uitzondering op.

Babbeltruc
De ene babbeltruc is de andere niet, maar misbruik maken van het verdriet van een bejaarde dame, maakt de zaak dubbel triest. Een 81-jarige dame uit de Van der Sasstraat in Rotterdam, net weduwe geworden, raakte 1200 euro kwijt. Bureau Rijnmond vertelt het verhaal en toont de beelden.

Blurren
Als bij politie en OM het vermoeden bestaat dat een dader minderjarig is, dan worden de beelden van hem/haar eerst zogenaamd geblurd (onherkenbaar) getoond. Dat is deze week het geval bij een man die ervan wordt verdacht een steen te hebben gegooid naar een politie auto.

Dat gebeurde bij de Kuip, vlak voor de wedstrijd Feyenoord-Ajax. Een politieman raakte gewond. Door de beelden eerst geblurd te tonen, krijgt de stenengooier dus de kans zichzelf te melden. Gebeurd dat niet, dan worden de beelden volgende week ongeblurd getoond.

Iets dergelijks is het geval bij twee daders van een overval op een snackbar aan de Benedenrijweg in Rotterdam. Die beelden zijn in de laatste aflevering van 2021 geblurd getoond en er hebben zich geen verdachten gemeld. Daarom worden die beelden dus donderdag ongeblurd getoond.

Nieuwsgierig geworden?

Kijk dan naar Bureau Rijnmond op donderdagmiddag rond 17.20 uur op RTV Rijnmond (herhaling elk half uur tot de volgende dag 17.00 uur).Voor meer informatie en de afzonderlijke items kunt u terecht op www.politie.nl/bureaurijnmond en op de diverse sociale media.