ROTTERDAM - In Bureau Rijnmond van donderdag aanstaande wordt aandacht besteed aan onder andere een overval, een brandstichting en een schietincident

Adrianastraat
De politie is op zoek naar getuigen van een schietincident aan de Adrianastraat in Rotterdam. Dit gebeurde op 8 maart jl en een 37-jarige Rotterdammer raakte daarbij gewond.

Bedreiging
In Ouddorp werd op 10 februari een bewoner aan de Oude Nieuwlandseweg bedreigd door twee mannen. Zij hadden een vuurwapen bij zich dat werd doorgeladen. De vraag aan de kijker van Bureau Rijnmond is duidelijk; wie zijn de twee mannen?

Vriend In Nood
Geldezels, Vriend In Nood fraude, nep-bankmedewerker, allemaal zaken die veel slachtoffers eisen en waar wij vorige week al aandacht aan besteedden. Deze week tonen wij opnieuw beelden van verdachten die in Rotterdam pinden en zodoende de slachtoffers enkele duizenden euro’s armer maakten.

Gijzeling/ontvoering
Vorige week werden in Bureau Rijnmond beelden getoond van mannen die een Rotterdammer ontvoerden, gijzelden en bedreigden. Deze week nieuwe beelden van de verdachten in de hoop dat de kijker van Bureau Rijnmond de politie kan helpen bij het onderzoek.

Rectificatie
Op 14 juni 2019 is een woning op de Pietersdijk in Rotterdam door twee mannen overvallen. In het onderzoek zijn beelden van vlakbij de plaats delict veilig gesteld en twee getuigen van de overval herkenden daarop een verdachte. In de uitzending wordt door het Openbaar Ministerie uitgelegd wat er is misgegaan en wat de gevolgen daarvan waren.

Brandstichting
Een groep jongeren heeft geprobeerd brand te stichten in een woning aan de Jozef Oreliosingel in Schiedam. Gelukkig zijn de molotovcocktails niet tot ontbranding gekomen en is erger leed voorkomen, maar de bewoners zijn uiteraard zeer ontdaan over het voorval. De politie toont beelden van de verdachten.

Bureau Rijnmond, donderdagmiddag rond 17.20 uur op RTV Rijnmond (herhaling elk half uur tot de volgende dag 17.00 uur).

Voor meer informatie en de afzonderlijke items kunt u terecht op www.politie.nl/bureaurijnmond en op de diverse sociale media.