CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Rond 16.45 uur kreeg de politie een melding van een steekpartij bij het metrostation aan de Kerklaan in Capelle aan den IJssel. Toen toegesnelde agenten bij het incident aankwamen, troffen zij een gewond 15-jarig meisje uit Capelle aan den IJssel aan. Vanavond is er een 17-jarige jongen uit Spijkenisse aangehouden. De politie zoekt nog een tweede verdachte.


Het is eind van de middag als iemand in de buurt van het metrostation aan de Kerklaan ziet dat twee jongens en een meisje op elkaar insteken met messen. Hierop belt de melder de politie. Als agenten aankomen bij het metrostation, zijn de jongens al gevlucht. Het meisje is gewond, maar wel aanspreekbaar. Zij is naar het ziekenhuis vervoerd voor behandeling van haar wonden. Een paar uur later wist de politie één van de jongens, een 17-jarige jongen uit Spijkenisse, aan te houden in zijn huis. We zijn nog op zoek naar een tweede verdachte: eveneens een jongen.

We houden er rekening mee dat er een ruzie tussen de jongeren voorafging aan het incident. De politie wil graag weten wat zich precies heeft afgespeeld. Ook alle informatie over mogelijke verdachten is welkom. Heeft u meer informatie? Of bent u getuige geweest van dit incident? Bel 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0900-7000. Of maak gebruik van het onderstaand tipformulier.