ROTTERDAM - Anonieme tips leidde een wijkagent afgelopen zomer naar ruim 13 kilo heroïne. Op de C.P. Tielestraat in Rotterdam ontdekte de wijkagent op zaterdag 4 september 2021 een heus versnijdingspand. Dat is een ruimte waar drugs worden bewerkt voor ze verhandeld worden. De 28-jarige Rotterdammer die ter plekke werd aanhouden, hoorde vandaag 15 maanden celstraf tegen zich eisen.

Anonieme tips
De wijkagent had al meerdere anonieme tips ontvangen over de woning in Rotterdam-West. Daarom besloot hij op die zaterdag poolshoogte te nemen bij het huis. De tips bleken inderdaad te kloppen, want bij het openen van de deur zag de agent al snel voorwerpen die bij passen bij het produceren van drugs. Naast de voorwerpen en drugs, werd ook een grote hoeveelheid aan versnijdingen middelen aangetroffen in de woning.

Verklaring
De verdachte die in het pand werd aangehouden verklaarde dat hij net terug was van vakantie en dat hij in de woning was om geld op te halen wat hij aan een vriend zou hebben geleend. De officier van justitie twijfelt aan deze verklaring. Uit het onderzoek - onder andere aan zijn telefoon - blijkt dat het aanmerkelijker is dat verdachte zich bezig houdt met drugsactiviteiten, dan geleend geld ophalen.

Witwassen
De officier van justitie verdenkt de verdachte ook van witwassen. Zo denkt het OM dat de verdachte met zijn verdiensten van het produceren van drugs onder andere een Rolex heeft gekocht van zo’n 9.000 euro. “Verdachte had geen euro op zijn rekening staan, maar leidde door zijn financiële gewin een leven waar andere mensen alleen maar over kunnen dromen,” zei de officier van justitie vandaag ter zitting.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.