ROTTERDAM - Een 14-jarig meisje uit Rotterdam denkt in de zomer van 2016 met haar nieuwe vriendje mee te gaan naar een gezellig familiefeestje. Maar het draait uit op een nachtmerrie. In een woning aan de Brielselaan wordt ze verkracht door vier mannen. Tegen drie verdachten zijn vandaag celstraffen van 48 maanden geëist. Een vierde verdachte hoorde een gevangenisstraf van 42 maanden tegen zich eisen.


Op slot

Als het slachtoffer op het feestje komt, is er in eerste instantie nog niets aan de hand. Er wordt gedronken en de sfeer is uitgelaten. Na verloop van tijd vertrekken een aantal feestgangers. Ook het vriendje van het meisje gaat weg. Hij zegt dat hij even moet bellen. Als het meisje wil kijken waar hij blijft ontdekt ze dat de voordeur op slot zit en dat ze niet weg kan. Vervolgens wordt ze door één van de verdachten naar de badkamer gebracht. De andere drie komen daar ook naartoe waarna ze ernstig wordt misbruikt.

Videobeelden
Het slachtoffer durft in eerste instantie geen aangifte te doen van wat haar is overkomen. Dat doet ze in 2019 alsnog als blijkt dat de groepsverkrachting stiekem gefilmd is. Ze was erachter gekomen dat er stiekem opnames van de verkrachting waren gemaakt en dat die via Facebook gedeeld waren. Tot die tijd had ze niemand iets verteld over wat haar was overkomen. Ze schaamde zich, was er kapot van en was bang voor de reactie van haar familie. De politie nam de zaak vervolgens in onderzoek en konden de vier verdachten worden aangehouden.

Eigen genot
Volgens de officier van justitie zijn forse celstraffen gepast. “Het is ongelofelijk om op het filmpje te zien op welke manier deze verdachten gebruik hebben gemaakt van een 14-jarig meisje. Ze was willoos op het moment dat deze verdachten gebruik van haar maakten, puur voor hun eigen genot. Ze hebben door zo te handelen op geen enkele manier rekening gehouden met het slachtoffer. En dat hebben ze al helemaal niet door zonder medeweten van dit meisje alles te filmen en er daarmee aan bij te dragen aan dat ze er voor de rest van haar leven aan herinnerd zal blijven worden."

De rechter doet naar verwachting over twee weken uitspraak.