ROTTERDAM - Twee mannen zijn vandaag door de rechtbank in Rotterdam veroordeeld tot lange celstraffen voor een gewapende woningoverval op het huis van een 98-jarige man in mei 2019 in Krimpen aan den IJssel. De man werd een pistool op het hoofd gezet, door de woning gesleurd en werd zijn alarmknop van zijn arm gerukt. Ook werden de handen van het slachtoffer vastgebonden.


De rechtbank neemt het de twee mannen zeer kwalijk dat zij een hoogbejaard slachtoffer hebben overvallen. De overval is voor het slachtoffer zeer traumatisch geweest.

Vóór het misdrijf ging hij nog vaak zelfstandig de deur uit, daarna was dit niet meer het geval. Hij was niet alleen het vertrouwen in de mensheid verloren, maar ook in zichzelf. Hij had sinds het misdrijf minder levensvreugde en was sterk afgevallen. De woningoverval heeft daarnaast ook maatschappelijk tot veel onrust en verontwaardiging geleid.

Harddrugs
De twee mannen worden ook veroordeeld voor een andere inbraak. Daarnaast heeft één verdachten ook harddrugs verhandeld en in zijn bezit gehad. Hij wordt daarom veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar en zes maanden. De mededader krijgt een gevangenisstraf van zes jaar.