ROTTERDAM - Een paar keer per jaar voert Team Verkeer van de Eenheid Rotterdam een grote verkeerscontrole uit in samenwerking met andere partners zoals de gemeente en douane. Op donderdag 4 november werd op basis van ANPR de controle uitgevoerd bij de Maastunnel in Rotterdam. Daarbij zijn bekeuringen uitgedeeld, auto’s in beslag genomen en werd een vrouw aangehouden voor wet ID.

ANPR-controleTijdens de controle van donderdag 4 november bij de Maastunnel in Rotterdam werden voertuigen gescand met een ANPR-camera. Deze camera kan automatisch kentekenplaten herkennen. De gelezen kentekens worden vergeleken met een lijst gezochte kentekens: kentekenplaten van bestuurders die boetes hebben openstaan of die gezocht worden in een onderzoek. Niet alleen voertuigen die een ANPR ‘hit’ hadden, werden uit het verkeer gehaald om gecontroleerd te worden. Ook konden de motorrijders van Team Verkeer op eigen initiatief voertuigen naar de controleplaats aan de Doklaan leiden, bijvoorbeeld wanneer hen iets opvallends opviel aan een voertuig.

Om de controle zo effectief mogelijk te laten zijn, werd de controle uitgevoerd in samenwerking met de douane, het RDW en de gemeentelijke belastingdienst. De gemeentelijke belastingdienst controleerden onder andere op belastingen die nog betaald moesten worden en het RDW op technische gebreken aan voertuigen. Door het uitvoeren van deze controle, proberen we met elkaar zoveel mogelijk personen op te sporen die zich bezighouden met zaken die van invloed zijn of kunnen zijn op de veiligheid en openbare orde in ons land.

Resultaten
Tijdens de controle zijn 68 bekeuringen uitgedeeld. De redenen voor de boetes waren uiteenlopend: van bellen achter het stuur, het niet tonen van het rijbewijs, scooter rijden door de Maastunnel tot aan rijden onder invloed.

Naast de boetes is er ook een 27-jarige vrouw uit Spijkenisse aangehouden voor de wet ID, omdat zij een valse naam opgaf. Ook werden 3 auto’s in beslag genomen omdat 2 auto’s daarvan onverzekerd waren en de derde auto werd bestuurd door iemand die voor de 5e keer met een ongeldig verklaard rijbewijs reed.