ROTTERDAM - Bureau Rijnmond, het opsporingsprogramma van politie en Openbaar Ministerie, brengt donderdagavond het ‘verhaal’ van Christiaan. Deze jongeman uit Barendrecht werd in 2015 slachtoffer van de zgn. Blaakduwer’. Een verwarde man die Christiaan probeerde voor de trein te duwen op NS-station Blaak. De verdachte werd dankzij Bureau Rijnmond aangehouden, maar daarmee stopt het verhaal voor Christiaan nog niet.

Overval
In Rozenburg werd een woning overvallen, waar op dat moment twee vriendinnen aan de maaltijd zaten. De daders mishandelden de vrouwen, probeerden ze vast te binden en riepen dat ze geld wilden. Eén van de slachtoffers kreeg daarbij een vuurwapen tegen haar slaap gedrukt. Aangezien beide vrouwen en hun familie op geen enkele manier bij criminele activiteiten betrokken zijn en er niets bij hen te halen viel, denkt de politie dat de daders zich in het adres hebben vergist.


Kijk op donderdagmiddag rond 17.20 uur op RTV Rijnmond (herhaling elk half uur tot de volgende dag 17.00 uur).

Voor meer informatie en de afzonderlijke items kunt u terecht op www.politie.nl/bureaurijnmond en op de diverse sociale media.