ROTTERDAM - In deze aflevering van Bureau Rijnmond zal aandacht worden besteed aan verschillende misdrijven. De politie roept de hulp van het publiek in voor meer informatie of om tips te krijgen die leiden tot de oplossing van de getoonde zaken.

Babbeltruc
Deze week laat de politie sieraden zien die zijn buitgemaakt bij een babbeltruc in Rotterdam-Overschie. Een 94-jarige dame werd slachtoffer van een man en een vrouw die zogenaamd haar nieuwe buren waren.

Prikkers
In Heerjansdam werden twee hoogbejaarde dames slachtoffer van een babbeltruc, maar in dit geval met een wel heel bizarre werkwijze. De slachtoffers kregen een ‘corona-vaccinatie’ van twee zogenaamde GGD medewerkers. De dames werden daadwerkelijk geprikt. Kijk naar Bureau Rijnmond voor het hele verhaal.

Zeden
Verder in de aflevering een brandstichting in Ooltgensplaat, een mishandeling op het Eendrachtsplein en een aanranding in Rotterdam. Bij die laatste zaak werd een jongedame op haar billen getikt door een jongeman.

Ongeregeldheden
De avondklokrellen zijn inmiddels een vast onderdeel in Bureau Rijnmond en daar is deze aflevering geen uitzondering op.

Bureau Rijnmond, donderdagmiddag rond 17.20 uur op RTV Rijnmond (herhaling elk half uur tot de volgende dag 17.00 uur).

Voor meer informatie en de afzonderlijke items kunt u terecht op www.politie.nl/bureaurijnmond en op de diverse sociale media.