ROTTERDAM - De FIOD heeft gisterenmiddag in nauwe samenwerking met de politie Rotterdam een woning van een 27-jarige man uit Rotterdam doorzocht. De man wordt verdacht van witwassen. Tijdens de doorzoeking is beslag gelegd op fysieke en digitale administratie, een PGP-telefoon, twee vuurwapens, drugspersen en verdovende middelen. De man is nog niet aangehouden, omdat hij niet thuis was op het moment dat de FIOD en de politie voor de deur stonden.

Uit het strafrechtelijk onderzoek naar de Rotterdammer komt naar voren dat de inkomens- en vermogenspositie van de Rotterdammer ontoereikend zijn voor zijn dure levensstijl. Het vermoeden is dat de man een onbekende bron van inkomsten of vermogen heeft. Mogelijk is het geld verdiend met criminele activiteiten. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Aanpak witwassen prioriteit
De aanpak van witwassen heeft prioriteit bij de overheid, omdat het van groot belang is voor de effectieve bestrijding van allerlei vormen van ernstige criminaliteit. Hieronder valt ook de aanpak van onverklaarbaar vermogen. Het gaat om personen met een levensstijl die niet aansluit bij hun officieel geregistreerde inkomen en hun vermogen.