ROTTERDAM - De Douane heeft donderdag 3 december drie partijen cocaïne gevonden van in totaal 478 kilo. De drugs zaten verstopt in drie verschillende containers. De Douane vond de verdovende middelen tijdens reguliere controles in de haven van Rotterdam. De straatwaarde van de onderschepte drugs is in totaal ruim 35 miljoen euro.


Eén van de containers was afkomstig uit de Dominicaanse Republiek en was geladen met medische goederen. De lading was op 1 december in Rotterdam binnengekomen met een zeeschip dat vertrokken was vanuit de Dominicaanse Republiek. De goederen waren bestemd voor een bedrijf in België. Het bedrijf lijkt niets met de smokkel te maken te hebben. Tussen de lading troffen douaneambtenaren in totaal 420 pakketten met verdovende middelen aan.

Kip en medicijnen
In twee containers op een schip uit Brazilië, dat via Tanger in de Rotterdamse haven terechtkwam, werden ook partijen cocaïne aangetroffen. De ene container was geladen met diepgevroren kip en was afkomstig uit de Verenigde Staten. Hierin trof de Douane 28 pakketten aan bij de koelmotoren. De container was bestemd voor een bedrijf in Zwitserland, maar het bedrijf lijkt niets met de smokkel te maken te hebben.

De andere container was geladen met medicijnen die bestemd waren voor een Belgisch bedrijf. Ook dat bedrijf lijkt niets met de smokkel te maken te hebben. In totaal ging het hier om 30 pakketten die ook weer bij de koelmotoren verstopt waren.

Samenwerkingsverband
Het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam heeft de zaak verder in onderzoek.