ROTTERDAM - Iemand vraagt je de weg en is daarna zo blij met het antwoord, dat je een knuffel krijgt. Tenminste, dat denk je. Ondertussen worden nepsieraden als dank om je nek of arm gehangen en tegelijkertijd worden je eigen sieraden of je geld vliegensvlug weggenomen.

Het team Nodale Orientatie van de politie eenheid Rotterdam houdt zich o.a bezig met de aanpak van mobiel banditisme. Deze vorm van criminaliteit heeft als kenmerk dat vooral criminelen groepen uit Oost Europa op grote schaal en in wisselende samenstellingen zich stelselmatig schuldig maken aan vermogensdelicten.

De babbeltruc is daarbij veel voorkomend. Nadat Team Nodaal afgelopen week zicht kreeg op een groep met deze criminelen werd direct een actie opgestart. Al snel konden i.s.m Team Parate Eenheid Rotterdam, drie verdachten worden aangehouden. Het onderzoek leidde naar een hele groep van wie er een man en twee vrouwen in de leeftijd van 20 tot 42 oud werden aangehouden. De verdachten zijn voorgeleid aan de rechter-commissaris en blijven 14 dagen langer vastzitten.

Trap er niet in!
Een beroving via een babbeltruc komt helaas steeds vaker voor. Als u door een vreemde op straat of waar dan ook wordt aangesproken, wees dan alert. Ze gebruiken een mooie smoes, zoals het vragen naar de weg, om vervolgens uw geld of andere waardevolle bezittingen te stelen.

De dieven zijn heel snel en behendig. Voor je het door het, ben je slachtoffer. Wees alert. En mocht u onverhoopt toch slachtoffer worden, doe dan altijd aangifte.

Kijk voor meer informatie op :https://www.politie.nl/informatie/wat-is-mobiel-banditisme.html