ROTTERDAM - Het Combiteam Havens heeft dinsdag 22 maart drie verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het invoeren van verdovende middelen en niet ambtelijke-corruptie in de haven van Rotterdam. De verdachten zijn afgelopen vrijdag 25 maart door de officier van justitie voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft beslist dat zij 14 dagen langer vast blijven zitten.


Het gaat om een 34-jarige man uit Rhoon, een 49-jarige man uit Rotterdam en een 24-jarige man uit Barendrecht. Twee van hen zijn werkzaam bij een overslagbedrijf, de ander is chauffeur bij een transportbedrijf. Naast de aanhoudingen zijn tijdens huiszoekingen gegevensdragers en andere voorwerpen in beslaggenomen. In verband met onderzoeksbelangen kon de aanhouding en voorgeleiding van de verdachten niet eerder worden gecommuniceerd. Het onderzoek is op dit moment nog volop gaande.

Combiteam Havens

Het Combiteam Havens is een permanent samenwerkingsverband tussen de FIOD, Politie, Rijksrecherche en het Openbaar Ministerie. Het team onderzoekt zware vormen van georganiseerde ondermijnende criminaliteit die de integriteit en veiligheid aantasten van havens zoals die van Rotterdam en Vlissingen.