ROTTERDAM - De politie heeft in de nacht van dinsdag 1 op woensdag 2 oktober in Rotterdam drie mannen aangehouden tijdens een routinecontrole. Eén van hen moest nog een gevangenisstraf van 19 dagen uitzitten.


Medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid zagen omstreeks 02.00 uur in de wijk Overschie een auto rijden met drie inzittenden. De auto verkeerde kennelijk in zeer slechte staat. Ze besloten te keren om de auto aan een controle te onderwerpen. Nadat ze waren gekeerd zagen de agenten dat de auto al stil stond en dat de bestuurder niet meer aanwezig was. Twee andere inzittenden zaten wel nog in de auto. Zij wilden niet vertellen waar de bestuurder was gebeleven. Eén van hen, een 45-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, had nog een gevangenisstraf van 19 dagen open staan. Hij werd aangehouden. Een 30-jarige inwoner van Lleystad,werd aangehouden omdat hij in het bezit was van inbrekerswerktuigen. De werktuigen zijn in beslag genomen.

Liggend
Te hulp gekomen agenten van de regionale Eenheid Rotterdam vonden even later de bestuurder van de auto, een 37-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats,, liggend aan onder een busje. Hij bleek gereden te hebben terwijl zijn rijbewijs ongeldig is verklaard. Hij werd aangehouden een krijgt een dagvaarding mee. Hij moet zich binnenkort voor de rechter moet verantwoorden.