ROTTERDAM - Het Driehoeksplein in Bospolder-Tussendijken heeft een nieuw uiterlijk. Er is nu veel minder asfalt en er zijn juist veel meer bomen en planten. Het plein heeft twee grote speelplekken en een voetbalveld. Kinderen en scholieren kunnen er nu veel fijner spelen. En voor buurtbewoners is het er nu fijner om elkaar te ontmoeten.


Het Driehoeksplein is 5.000 m2 groot. Doordat er veel asfalt lag, was er in de zomer weinig schaduw en werd het erg heet. Er waren niet veel speelmogelijkheden voor kinderen. En er was weinig plek voor bewoners om een praatje met elkaar te maken. Na regenbuien bleven er grote plassen achter. Daarom is onder het plein een waterberging aangelegd van 475 m³. Regenwater wordt opgeslagen en bij droogte gebruikt om de planten en bomen water te geven.

Meedenken

De medewerkers van de aangrenzende Valentijnschool, kinderen en bewoners hebben een belangrijke rol gespeeld bij het ontwerpen van het nieuwe plein. Zo hebben buurtkinderen met stoepkrijt hun ideeën op het asfalt getekend. En scholieren maakten maquettes met daarin de speeltoestellen van hun dromen.

Leslokaal en waterberging

Het Driehoeksplein heeft 2.500 m2 extra groen gekregen, waaronder 25 nieuwe bomen. Er is een tribune bij het voetbalveld die ook als buiten leslokaal gebruikt worden. De leerlingen van de Valentijnschool krijgen er straks les over klimaat, natuur en biodiversiteit en ze kunnen van alles onderzoeken. De school krijgt ook een groen dak met zonnepanelen.

Het Driehoeksplein is maandag 8 juli geopend door burgemeester Aboutaleb. Meer informatie leest u op www.rotterdam.nl/driehoeksplein