ROTTERDAM - Op de Bajonetstraat in Rotterdam is in een woning harddrugs, een vuurwapen en een groot geldbedrag aangetroffen. De politie kwam gisteren in de woning in verband met een onderzoek. Een 30-jarige Rotterdammer is aangehouden.

Agenten kwamen in verband met een onderzoek in de woning en zagen toen persen. Apparaten waarvan bekend is dat deze gebruikt worden bij het verpakken van harddrugs. Ook waren in de woning sporen van harddrugs zichtbaar. Dat leidde tot een doorzoeking van de woning. Tijdens die doorzoeking werden harddrugs, het contante geld en een vuurwapen gevonden. Een 30-jarige man die op dat moment in de woning verbleef is aangehouden.

Het houden en gebruiken van vuurwapens is onacceptabel, zeker in woonwijken. Het overgrote deel van schietpartijen en beschietingen van woningen is drugsgerelateerd. De politie geeft hoogste prioriteit aan de aanpak van drugscriminaliteit en aan de aanpak van het gebruik van vuurwapens. Maar daarvoor zijn tips van burgers cruciaal. Heeft u vermoedens over drugsopslag of drugshandel of heeft u weet van vuurwapenbezit, meld het! Voor het melden van vuurwapenbezit is er een speciale tipgeldregeling. U kunt een beloning van 750,- (max) ontvangen als we door uw tip een vuurwapen vinden.