ROTTERDAM - Dinsdagavond toonde het programma Opsporing Verzocht nieuwe verdachten van de rellen op de Coolsingel. Nog tijdens de uitzending nam één van de verdachten contact op met het onderzoeksteam omdat hij zichzelf op de beelden herkende. Woensdagochtend is de 28-jarige man uit Capelle aan den IJssel naar het politiebureau gekomen en aangehouden. Dankzij tips is nog een verdachte herkend. Deze minderjarige jongen uit Sliedrecht zal zich morgen op een politiebureau melden.

De man uit Capelle aan den IJssel is de derde verdachte die zichzelf meldt naar aanleiding van de publicatie van de beelden. Het is de vijfde aanhouding na de avond zelf waarop 49 verdachten werden aangehouden. Naast de vijf aanhoudingen is nog een verdachte herkend dankzij tips die na het programma binnen kwamen. Hij zal zich morgen bij een politiebureau melden.

Zes nieuwe verdachten werden dinsdagavond getoond. Zij worden verdacht van openlijke geweldpleging tijdens de rellen op de Coolsingel op vrijdag 19 november. Ook werden drie verdachten die eerder in Bureau Rijnmond waren getoond, maar nog niet zijn herkend, herhaald in Opsporing Verzocht. In totaal kwamen er 14 tips binnen tijdens en na de uitzending. Daar zitten zeer bruikbare tips tussen die verder worden onderzocht.

Alle beelden van de gezochte verdachten zijn terug te kijken via https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/november/07-wie-zijn-verantwoordelijk-voor-de-rellen-op-de-coolsingel.htmlDonderdag 9 december zullen weer nieuwe beelden van nieuwe verdachten gepubliceerd worden. Zij worden die avond ook getoond in het regionale opsporingsprogramma Bureau Rijnmond.