ROTTERDAM/DORDERCHT - Op 1 mei jl. plaatste het OM een flexflitser op de A16 richting Dordrecht, bij knooppunt Terbregseplein. De flexflitser heeft de eerste dagen duizenden overtredingen geregistreerd. Omdat het aantal overtredingen zo hoog was dat het problemen gaf bij de verwerking, is de flitspaal tijdelijk uit gezet. Na een testperiode handhaaft de flexflitser sinds maandag 27 mei weer op de maximumsnelheid van 70 km/uur.

Op de A16 bij knooppunt Terbregseplein wordt een viaduct over de Hoofdweg vervangen. Vanwege de werkzaamheden aan het viaduct is de weg verlegd en zijn de rijstroken versmald. Te hard rijden vormt daardoor een extra risico. In overleg met Rijkswaterstaat is besloten om hier te handhaven op de maximumsnelheid van 70 km/uur, zodat bestuurders zich beter aan de snelheidslimiet houden en iedereen veilig thuis kan komen.

Veel weggebruikers moesten duidelijk nog wennen aan de nieuwe situatie en de verlaagde maximumsnelheid, want er werd een onverwacht hoog aantal overtredingen geregistreerd. Het is niet het doel van handhaving om veel boetes uit te schrijven, en het bleek ook problemen te geven in de verwerking. De flexflitser is daarom tijdelijk uitgezet en voor de geregistreerde overtredingen in de eerste dagen is geen boete verstuurd. Het OM heeft Rijkswaterstaat verzocht extra borden te plaatsen die wijzen op de handhaving. Deze borden worden zo snel mogelijk geplaatst. De flexflitser is de afgelopen periode nog eens getest en sinds maandag 27 mei weer aangezet. Overtredingen worden sindsdien beboet.