ROTTERDAM - Bureau Rijnmond besteedt deze week aandacht aan de ‘Vriend In Nood’ fraude campagne genaamd: ‘Laat je niet neppen bij het Appen’ met Frans Bauer, maar uiteraard ook aan opsporingsitems, zoals:

Overval
Op dinsdag 26 juli, om ongeveer 15.00 uur, vond er een gewapende woningoverval plaats in een appartementencomplex aan de Oldegaarde 244D in Rotterdam. Op camerabeelden van het appartementencomplex werd kort na de overval een persoon gezien die voldeed aan het signalement van één van de overvallers.

Fraude
Twee weken geleden werden in Bureau Rijnmond beelden getoond van een jongeman die geld stal van de rekening van bejaarden uit Dordrecht en Zwijndrecht. Een geval van bankfraude. De verdachte is mogelijk minderjarig en kreeg daarom de kans om zich te melden. Dat heeft hij niet gedaan en daarom deze week de beelden waarop hij herkenbaar te zien is.

Poging doodslag
Bureau Rijnmond komt nog even terug op een schietpartij bij Albert Heijn aan de Goudse Rijweg in Rotterdam. In deze zaak zijn goede beelden van de schietende verdachte maar dat heeft nog niet geleid tot zijn aanhouding.

Brandstichting
Bewoners van een seniorenflat in Rotterdam Schiebroek beleefden een wilde nacht. Er brak brand uit in een van de woningen. Iedereen moest het pand uit. Toen het vuur onder controle was deed de politie een bijzondere ontdekking.

Explosie
De politie is op zoek naar getuigen die meer weten over een explosie aan de Sluiskreek in de nacht van zaterdag 8 oktober op zondag 9 oktober.

Kijk donderdagmiddag rond 17.20 uur naar Bureau Rijnmond op RTV Rijnmond (herhaling elk half uur tot de volgende dag 17.00 uur).

Voor meer informatie en de afzonderlijke items kunt u terecht op www.politie.nl/bureaurijnmond en op de diverse sociale media.