ROTTERDAM - De politie heeft afgelopen vrijdag een 31-jarige Rotterdammer aangehouden die ervan wordt verdacht een Fransman te hebben ontvoerd. De man is gisteren voorgeleid aan de rechter-commissaris en blijft 14 dagen langer vastzitten.

Ontvoering

Europol kreeg afgelopen donderdag een verontrustend bericht van de Franse autoriteiten. Een 29-jarige man uit Montpellier zou gegijzeld worden in Rotterdam. De Rotterdamse politie is direct een groot onderzoek gestart met als doel de Fransman te vinden. Al snel bleek dat het slachtoffer ergens in een pand in Rotterdam tegen zijn wil werd vastgehouden. Het slachtoffer werd uiteindelijk vrijdagavond, door een arrestatieteam, levend gevonden in een badkamer, in een woning in de wijk Oosterflank in Rotterdam, met zijn handen en voeten aan elkaar getapet.

Meer aanhoudingen

Ook werden in het pand diverse versnijdingsmiddelen middelen, drugs en patronen aangetroffen. Naast de 31-jarige verdachte, denkt de politie dat meerdere personen bij de gijzeling zijn betrokken. Het onderzoek loopt daarom ook nog volop en meer aanhoudingen niet uitgesloten.