ROTTERDAM - Rijden onder invloed van alcohol of voor de achtste keer rijden zonder rijbewijs. In een gestolen auto of in een wrak omdat schades niet gerepareerd bleken. Een greep uit een geslaagde controle dag met als belangrijkste resultaat: mensen die zich onzichtbaar wanen, zijn uit de anonimiteit gehaald.

De Spaanse Polder is een bedrijven terrein waar bedrijven zich graag vestigen, bijvoorbeeld om de uitstekende verbindingen en de centrale ligging. Het is een gebied dat al jaren in trek is bij ondernemers. Helaas bleek het ook een gebied waar louche bedrijven zich vestigden en oneerlijke ondernemers ruimte pakten voor ondermijnende activiteiten. De overheid treed hier in gezamenlijkheid hard tegen op. En met succes, want meerdere bedrijven zoals garages waar geen auto gerepareerd werd, zijn inmiddels gesloten.

Bij de controle dinsdagmiddag en –avond werden in totaal 47 voertuigen en inzittenden gecontroleerd. Een Belgisch voertuig bleek gestolen en is in beslag genomen, twee bestuurders die reden onder invloed van alcohol zijn aangehouden en een 22-jarige Rotterdammer zit vast omdat hij teveel lachgas vervoerde, een valse naam opgaf én voor de achtste keer betrapt werd op rijden zonder rijbewijs. Ook zijn auto is in beslag genomen. Daarnaast werden twee messen en 600 euro in beslag genomen en werd afstand gedaan van softdrugs.

Meer acties volgen
Politie, gemeente, Openbaar Ministerie, Belastingdienst, Douane én het bedrijfsleven werken nauw samen om illegale en criminele activiteiten aan te pakken. Dat maakt controledagen als deze nodig om onder ander malafide bedrijven op te sporen, crimineel vermogen af te pakken en daarmee ruimte te maken voor nieuwe en vooral eerlijke bedrijvigheid.