CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Vannacht rond 01.30 uur veroorzaakte een explosie aan de Ericastraat schade aan een woning. Gelukkig raakte niemand gewond. De politie heeft nog niemand aangehouden en zoekt getuigen, informatie en/of camerabeelden.


Getuigen zagen vannacht na de explosie twee mannen weg rennen. Zij stapten in een auto die op de kruising van de Kralingseweg en Bermweg stond. Mogelijk weten zij meer, dus we komen graag te weten wie deze twee mannen zijn.

Getuigen, informatie en camerabeelden gezocht

Voor het onderzoek zijn getuigen en camerabeelden zeer welkom. Heeft u beschikking over een deurbelcamera, dashcam of bewakingscamera in deze straten of omliggende straten en is daarop rond de genoemde tijdstippen iets verdachts te zien, neem dan alstublieft contact op met de politie via 0900-8844 of laat de beelden achter via onderstaand tipformulier. Heeft u informatie die voor het onderzoek van belang kan zijn, deel dit alstublieft. Blijft u liever anoniem, dan kunt u bellen met M. op 0800-7000. U kunt met informatie ook terecht bij het Team Criminele Inlichtingen. Het team TCI van de politie is getraind in het vertrouwelijk en in het geheim inwinnen van informatie van tipgevers die beschermd moeten worden.

U kunt uw informatie veilig en afgeschermd bij hen kwijt via 088 - 661 77 34.

Opsporen én voorkomen

De explosie aan de Ericastraat is één van de explosies van de afgelopen tijd. Niet alleen doet de politie onderzoek naar de incidenten die hebben plaatsgevonden, ook wordt er hard gewerkt aan het voorkomen van nieuwe incidenten. Analisten onderzoeken de achtergronden, betrokken personen en maken inschattingen van tijden en plekken waarop de risico’s het hoogst zijn. Agenten op straat passen hun verhoogde surveillance hier op aan. Ook het live uitkijken van aanwezige camera’s in de stad wordt aangepast op de aanwezige dreiging.