ROTTERDAM - De politie is op zoek naar getuigen van een schietincident van afgelopen nacht aan de Joost Banckertsplaats in Rotterdam. Gelukkig raakte niemand gewond bij het schietincident. Vanochtend rond 06:00 uur troffen bewoners van de flat kogelinslagen bij de voorzijde van de portiek. De nacht ervoor werd een straat verder, aan de Jan Evertsenplaats, ook een portiek van een flat beschoten. De politie stelt sporen veilig en zet wijkagenten in om met de bewoners in gesprek te gaan.

Dat twee schietincidenten na elkaar voor onrust zorgen is begrijpelijk. Mede daarom doet de politie grondig onderzoek naar de incidenten en onderzoekt een eventueel verband. Bewoners zijn in gesprek met wijkagenten om hun zorgen te bespreken.

Uit het eerste onderzoek blijkt dat er rond 03:00 uur geschoten is op de portiek. Naar een verband en motief wordt nog onderzoek gedaan. De forensische opsporing van de politie heeft sporen veilig gesteld en gaat deze onderzoeken.

Meld misdaad (anoniem)
De politie hoopt op meldingen van getuigen. Heeft u verdachte activiteiten gezien rond 03:00 uur vannacht? Of weet u meer hierover, maar blijft u liever anoniem? Ook dat kan! Maak gebruik van onderstaande mogelijkheden om uw tip achter te laten.