ROTTERDAM - Rond 02.15 uur in de nacht van donderdag 7 oktober op vrijdag 8 oktober, kreeg de politie een melding van een man die beschoten zou zijn in zijn stilstaande auto op de Zeeuwsestraat in Rotterdam. De politie zoekt getuigen.

Vanuit een andere stilstaande auto werd de auto van de melder beschoten. Gelukkig bleef de bestuurder ongedeerd. Aan de buitenkant van zijn auto was een kogelinslag te zien. De auto is in beslag genomen voor onderzoek. Waarschijnlijk waren meer voertuigen betrokken bij dit schietincident.

De auto waaruit is geschoten, was niet meer in de omgeving toen agenten op de melding afkwamen. Daarom zijn we op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien of gehoord? Of heeft u camerabeelden waar mogelijk de auto op te zien is waar vanuit is geschoten? Dan komen wij heel graag in contact met u via onderstaande manieren.

Tipgeld voor vuurwapens
De politie hoopt ook op steun van bewoners om nieuw geweld te voorkomen. Om het aantal schietincidenten terug te dringen is in 2019 gestart met een tipgeldregeling. Als dankzij een tip een vuurwapen in beslag kan worden genomen, kan de tipgever hier maximaal 750,- voor ontvangen. Het idee hierachter is dat een vuurwapen nooit onschuldig is. Vuurwapenbezit leidt tot vuurwapengebruik. Help vuurwapengeweld aan te pakken, meld het als je weet van een vuurwapen. Doe dit vertrouwelijk via het speciale telefoonnummer 06-33236432 en kom in aanmerking voor de beloning van max 750,-

Wapeninleveractie 11 t/m 17 oktober 2021
Tijdens de Week van de Veiligheid is in verschillende gemeentes in Nederland een wapeninleveractie. Tijdens de actieweek mag je je wapen inleveren zonder strafvervolging voor wapenbezit. Vuurwapens kunnen niet op het bureau worden ingeleverd; daarvoor moet een afspraak worden gemaakt. Alle overige wapens kun je anoniem deponeren in een inleverton op 1 van de deelnemende locaties. Op de website www.dropjeknife.nl is meer te lezen over de actie en te zien bij welke politiebureaus wapens anoniem ingeleverd kunnen worden. De inleveractie wordt georganiseerd door het ministerie van Justitie & Veiligheid.