ROTTERDAM - Vannacht is er op de Abraham van Stolkweg een grote hoeveelheid hulzen gevonden nadat getuigen melding maakten van een schietpartij. Toen de agenten op de melding afkwamen, was er op de plek van de schietpartij niemand meer aanwezig. De politie doet onderzoek en komt daarvoor graag in contact met getuigen.

Om 1.15 uur belden meerdere mensen naar de meldkamer omdat zij schoten hoorden ter hoogte van het Roel Langerakpark, nabij de spoorwegovergang. De melders zagen meerdere personen wegrennen en auto’s op hoge snelheid wegrijden. Toegesnelde agenten vonden in de omgeving van de spoorwegovergang en de nabijgelegen parkeerplaats meerdere hulzen.

De politie wil graag in contact komen met mensen die in de nacht van woensdag 15 op donderdag 16 september iets hebben gezien of gehoord dat met dit schieten te maken kan hebben. Ook mensen die meer weten over de mogelijke achtergrond van dit schieten, spreken we graag. Heeft u in de omgeving van de Abraham van Stolkweg, nabij de spoorwegovergang, beschikking over camerabeelden, bijvoorbeeld van een deurbelcamera of dashcam, ook dan vragen wij u contact op te nemen.

Contact
Contact met de politie kan via 0900-8844 of als u liever anoniem blijft via M. op 0800-7000. Als u informatie heeft over de mogelijke achtergronden, maar u wilt hierover vertrouwelijk melden, dan kan dat via het Team Criminele Inlichtingen op 088 - 661 77 34.

Beloning voor tips over vuurwapens
Om het schietgeweld terug te dringen, hebben politie en Openbaar Ministerie een beloning staan voor meldingen die leiden tot de vondst van een vuurwapen. Wie weet heeft van het bezit van een vuurwapen kan hierover vertrouwelijk tippen bij het Team Criminele Inlichtingen (TCI) van de politie. Door informatie te delen bij het speciale team, dat getraind is in het vertrouwelijk inwinnen van informatie en het afschermen van informanten, worden tipgevers met maximaal 750,- euro beloond, afhankelijk van het soort wapen dat aangetroffen wordt. Heeft u informatie over een vuurwapen dan kunt u bellen met het daarvoor speciale nummer: 06-33236432.