ROTTERDAM - Vannacht vonden twee explosies plaats. De politie gaat niet uit van een link tussen de twee, maar vraagt voor beide zaken hulp van getuigen. Niemand raakte gewond. De ene explosie was rond 02.00 uur bij een auto in stadsgarage Benthuizerstraat. De ander rond 03.40 uur bij een woning aan de Ravelstraat in Capelle aan den IJssel. Heeft u informatie of beelden die kunnen helpen bij het onderzoek, laat het weten via onderstaande mogelijkheden.

Rond 02.00 werd een grote knal gehoord in parkeergarage Benthuizerstraat aan de Bloklandstraat. Er bleek een explosie te zijn geweest bij een auto die daar geparkeerd stond. De schade is groot maar niemand raakte gewond.

Getuigen zagen een man met een lichte huidskleur van ongeveer 1.80m wegrennen. Hij was in het donker gekleed, droeg een halflange jas met een capuchon die over een petje heen droeg. Hij vluchtte in de richting van de Benthuizerstraat. Hij zou volgens getuigen op de Benthuizerstraat nog gesproken hebben met een man op een herenfiets. Die had een licht getinte huidskleur, een mager postuur en droeg grijze kleding. De politie is op zoek naar deze mannen en naar meer informatie.

Even later, rond 03.40 uur, was het raak op de Ravelstraat in Capelle aan den IJssel. Bij een woning klonk een grote klap die zorgde voor schade. De bewoners bleven ongedeerd. De politie wil uiteraard graag weten wie hier achter zit(ten).In beide gevallen doet de politie onderzoek. Er zijn sporen vastgelegd en verzameld, die verder kunnen worden onderzocht door het NFI. Er is en wordt met buurtbewoners gesproken en gekeken welke camera’s in de omgeving misschien de verdachten op beeld hebben vastgelegd. Heeft u een deurbel- of dashcamcamera in de omgeving van een van de twee incidenten, waar mogelijk iets relevants op staat? Bent u nog niet benaderd door agenten om die beelden te delen? Neem alstublieft contact op via de onderstaande mogelijkheden. Dat kan uiteraard ook anoniem.