ROTTERDAM - Bij twee verschillende ruzies in de nacht van donderdag op vrijdag raakte twee mannen lichtgewond in het centrum van Rotterdam. Zowel op het Schouwburgplein als op de Lijnbaan werd een klein mes getrokken en bleef de verwonding oppervlakkig. Er is geen reden om aan te nemen dat de incidenten verband met elkaar houden.

Een 26-jarige man schoot rond 23.45 uur te hulp bij een ruzie tussen twee mannen op het Schouwburgplein, toen een van hen zich tegen hem keerde. Hij werd met een mesje in zijn buik gestoken en liep daarbij een kleine snijwond op. De verdachte ging er vandoor. Het slachtoffer is voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

De politie is een onderzoek gestart naar de verdachte, die volgens getuigen ‘iets roods en iets blauws aan had’, mogelijk een rode pet, en geen voortanden had. Mensen die iets hebben gezien van de aanleiding of het incident of zelfs beelden hebben worden gevraagd contact op te nemen.

Lijnbaan
Zo’n drie kwartier later, rond 00.30 uur, werden agenten geroepen bij een nieuwe melding. Op de Lijnbaan zou een steekincident hebben plaatsgevonden. Terwijl ze erheen reden, werd doorgegeven dat twee mannen wegrenden in de richting van de Coolsingel. Daar werden zij staande gehouden. Het bleek te gaan om de verdachte en het slachtoffer, waarbij het slachtoffer een lichte verwonding aan zijn onderbeen had. Bij de fouillering werd bij de verdachte een klein mes gevonden. Hij is aangehouden. Ook van dit incident zoeken we getuigen die hebben gezien wat er precies gebeurd is of wat er aan voorafgegaan is.

Kunt u meer vertellen of heeft u beelden die kunnen helpen bij het onderzoek? Neem contact met ons op. Dat kan ook anoniem.